ГоловнаПолітика

Кличко взяв 1,5-2 роки на добудову автомобільної частини Подільського мосту

Багато мерів обіцяли, що добудують цей міст.

Кличко взяв 1,5-2 роки на добудову автомобільної частини Подільського мосту
Фото: uainfo.org

Автомобільне транспортне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст у столиці планують відкрити через півтора-два роки. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

"Зараз на Подільсько-Воскресенському мосту ведуться роботи з монтажу в'язів. Зараз ви наразі можете бачити іржаву конструкцію - це підпірки. Вже влітку ми їх приберемо і стане видно, який це красивий міст. Він буде дворівневий. Верхній рівень - для автотранспорту, знизу пройде гілка метрополітену", - цитує мера столиці його прес-служба.

За словами Кличка, за всі роки на будівництво мосту витратили близько 5 млрд гривень бюджетних коштів.

Для його завершення потрібно ще 7 млрд гривень.

"За умови належного фінансування потрібно приблизно 1,5-2 роки, щоб запустити спочатку автосполучення через міст. А потім можна говорити про будівництво метро. Я знаю, що жителі Троєщини дуже чекають втілення цього проекту. Ми повинні його реалізувати. Багато мерів обіцяли, що добудують цей міст. Я теж обіцяв і хочу це зробити", - зазначив Віталій Кличко.

Також він зазначив, що місто вже розпочало великий інфраструктурний проект щодо продовження зеленої гілки Київського метро на Виноградар. За словами мера, підготовчі роботи зі спорудження 2 нових станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" вже почалися.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів списав Києву 2,6 млрд гривень боргу для будівництва метро на Виноградар.

Затверджений рішенням уряду порядок також передбачає списання боргів Києва в обсязі, що дорівнює фінансуванню з держбюджету в 2018 році будівництва Подільського–Воскресенського мосту через Дніпро в обсязі до 1 млрд гривень і капремонту мереж зовнішнього освітлення столиці із заміною ртутних і натрієвих світильників на світлодіодні в розмірі не більш ніж 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram