ГоловнаПолітика

Для запуску опалювального сезону Смілі нададуть 25 млн гривень кредиту, - Зубко

Раніше президент доручив забезпечити місто теплом протягом декількох годин.

Для запуску опалювального сезону Смілі нададуть 25 млн гривень кредиту, - Зубко
Фото: EPA/UPG

Місту Сміла Черкаської області, де з 12 листопада через відсутність опалення введено надзвичайний стан, буде надано короткостроковий кредит в розмірі 25 млн гривень.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прем'єр-міністр ініціював пропозицію про надання короткотермінової позички для міста Сміла в розмірі 25 млн з тим, щоб пройти початок опалювального сезону, для підготовки процедур, які допоможуть забезпечити функції постачання тепла", - сказав він.

Раніше президент Петро Порошенко доручив забезпечити місто теплом протягом декількох годин. Він наказав "зірвати пломби" і дати газ для опалення в Смілі під його відповідальність.

Нагадаємо, в Смілі з 12 листопада введено надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки і школи.

Повідомлялося, що місто не отримало від "Нафтогазу України" номінації на газ через борг в розмірі 85 млн грн, накопиченого попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання жителям міста. У НАК заявили, що надання номінації можливе тільки після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram