ГоловнаПолітика

США докладуть зусиль у зміцненні енергетичної безпеки України, - депутат Унгурян

Депутат зазначив, що зараз США залишаються рушійною силою світової політики в питаннях повернення суверенітету на окупованих українських територіях.

США докладуть зусиль у зміцненні енергетичної безпеки України, - депутат Унгурян
Фото: nfront.org.ua

Найближчим часом ми можемо очікувати рішучих дій з боку Сполучених Штатів, спрямованих на посилення енергетичної безпеки України. Про це заявив народний депутат Павло Унгурян, підсумовуючи свою зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі. Зокрема йдеться про залучення американських інвестицій на розбудову енергетичної інфраструктури України, повідомляють «Українські новини».

Нардеп наголосив, що дієздатність української ГТС останнім часом набуває зростаючий пріоритет для США, оскільки нинішній вектор зовнішньої політики Сполучених Штатів у Східній Європі - це стримування енергетичної експансії Кремля і зупинення будівництва "Північного потоку - 2".

"Окрім можливого введення з боку США додаткових санкцій проти Москви, вже найближчим часом ми можемо очікувати збільшення надходжень американських інвестицій на розбудову нашої енергетичної інфраструктури з ціллю забезпечення енергетичної незалежності України та країн ЄС. На нашій зустрічі Рік Перрі чітко повідомив, що американський уряд буде всіляко цьому сприяти" - наголосив Унгурян.

Також депутат зауважив, що зараз США залишаються рушійною силою світової політики в питаннях повернення суверенітету на окупованих українських територіях.

Нардеп наголосив, що заяви американського міністра відносно України мають серйозний кредит довіри. "Я знаю Ріка Перрі як свідому людину та християнина. Він один з небагатьох американських урядовців, хто у своїй  роботі дотримується біблійних принципів, в чому я особисто вбачаю секрет його ефективності", - додав Павло Унгурян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram