ГоловнаПолітика

Нардеп Березкін вважає справу про непогашений кредит Ощадбанку політично ангажованою

Депутат підкреслив, що висунуті звинувачення є безпідставними.

Нардеп Березкін вважає справу про непогашений кредит Ощадбанку політично ангажованою
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Депутат Верховної ради Станіслав Березкін вважає справу про непогашений кредит "Ощадбанку" політично заангажованою і пов'язує її з початком передвиборної гонки. Так Березкін прокоментував подання генпрокурора до Верховної Ради про отримання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, пише РБК-Украина. 

"На моє переконання, це справа не позбавлена політичного підтексту. Допускаю, що пред'явлення саме в передвиборний рік звинувачень на мою адресу в рамках справи, яка ведеться вже два з половиною роки, невипадково", - прокоментував Березкін.

Депутат підкреслив, що висунуті звинувачення є безпідставними, а сама справа - нічим іншим, як спробою перевести в кримінально-правову площину відносини між двома господарюючими суб'єктами.

"Мова йде про непогашений кредит, яким я і інші особи нібито заволоділи. Проте банком на даний момент ведеться активна робота по стягненню заборгованості за даним кредитом, і підстав стверджувати про завдані банку збитки немає", - заявив Березкін.

Нардеп також зазначив, що ажіотаж навколо цієї справи створюється штучно зусиллями антикорупційних відомств.

"Добре відомо, наскільки агресивно працює НАБУ в інформаційному полі для виправдання колосального бюджетного фінансування, що виділяється даному  органу, і таких прикладів є безліч", - зазначив депутат.

При цьому, Березкін заявив, що має намір надати повне сприяння в розгляді цього питання у Верховній раді і "готовий негайно надати колегам-депутатам достовірну та вичерпну інформацію по дану ситуацію для прийняття обґрунтованого рішення".

Вчора, 7 листопада, генеральний прокурор Юрій Луценко подав у Верховну раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання запобіжного заходу стосовно депутата групи Воля народу Станіслава Березкіна.

Раніше прес-служба Ощадбанку повідомила, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу про непогашений кредит у розмірі 20 млн доларів, залученого групою компаній "Креатив", бенефіціаром якої до 2016 року був Станіслав Березкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram