ГоловнаПолітика

АР Крим у новій редакції Конституції може стати Кримською автономією

Проміжне рішення буде за Конституційною комісією, остаточне - за Радою.

АР Крим у новій редакції Конституції може стати Кримською автономією
Фото: Макс Требухов

Автономна Республіка Крим у новій редакції Конституції України може стати Кримською автономією.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на круглому столі в понеділок, пише УНН.

За його словами, робоча група, яка готує поправки до Конституції, розглядає саме цю назву як робочу.

"У нас є кілька питань, рішення буде за Конституційною комісією. Одне з таких питань - це назва. Зараз робоча назва - це "Кримська автономія", але є пропозиції зберегти нинішню назву "Автономна Республіка Крим", і також назва "Кримськотатарська автономія", - сказав голова Меджлісу.

За його словами, кримські поправки в Конституцію будуть передані в парламент пакетом разом з законопроектами про статус кримськотатарського народу і про корінні народи України.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Верховна Рада затвердила рекомендації Президенту, згідно з якими в Конституції України повинна з'явитися Кримськотатарська Автономна Республіка замість Автономної Республіки Крим.

Конституційна комісія створила робочу групу з питань статусу Криму в травні 2017 року.

За півтора року робоча група створила пропозиції змін до розділу Х Конституції України. Вони повинні закріпити невід'ємне право кримськотатарського народу як корінного народу України на самовизначення в складі незалежної Української держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram