ГоловнаПолітика

Останнє слово Януковича можуть відкласти на кілька місяців

Екс-президент хоче виступити в присутності свого адвоката, якому потрібно зареєструватися в Росії.

Останнє слово Януковича можуть відкласти на кілька місяців
Адвокат Горошинский
Фото: Катерина Серко

У вівторок, 23 жовтня, відбулося чергове засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. На ньому стало відомо, що останнє слово Януковича можуть відкласти на декілька місяців.

Зараз у справі проходять дебати, де по черзі виступають адвокати підсудного. Сьогодні одну годину - з 09:00 до 10:00 - промову зачитував Олександр Горошинський.

Під час засідання адвокат передав суду письмову заяву Януковича, отриману від нього в Москві. У цій заяві екс-президент просить суд дати йому можливість виступити за допомогою відеоконференц-зв'язку, але винятково в присутності свого адвоката. Для цього адвокатові Горошинському необхідно зареєструватися в Мін'юсті Росії, що може зайняти до чотирьох місяців, але він пообіцяв упоратися швидше.

Суд пообіцяв захисникові надати "розумний час" для завершення цього процесу.

Також Янукович попросив суд видалити з процесу держадвоката Юрія Рябовола. Суд відмовив у цьому проханні.

Дебати продовжаться 24 жовтня о 09:00. Найближчим часом вони будуть проходити в такому форматі, як сьогодні, - одна година на день.

Нагадаємо, дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок.

Януковичу інкримінують держзраду (ч. 1 ст. 111 КК), пособництво в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст . 437 КК). Його судять заочно, тому що він переховується від правосуддя на території РФ.

Прокуратура попросила для нього покарання у вигляді 15 років в'язниці. У травні 2017 року військовий прокурор Руслан Кравченко говорив, що найсуворіше покарання у справі про держзраду - довічне позбавлення волі, і саме про таке покарання сторона звинувачення має намір клопотати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram