ГоловнаПолітика

Путін заявив, що Севастополь «юридично завжди був у складі Росії»

Президент РФ вважає передачу Криму Україні незаконною.

Путін заявив, що Севастополь «юридично завжди був у складі Росії»
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що український Севастополь «юридично завжди був у складі Росії».

Про це він сказав на зустрічі з мером Москви Сергієм Собяніним.

"Севастополь юридично завжди був у складі Росії. Він був містом центрального підпорядкування і навіть при передачі - незаконній передачі - Криму зі складу РРФСР до складу Української РСР. Незаконною, тому що рішення було прийнято Президією Верховної Ради Української РСР, України, а потім затверджено Президією Верховної Ради СРСР. А згідно із законом потрібно було затверджувати Верховними Радами республік і Верховною Радою СРСР. Але навіть при цьому незаконному, по суті, процесі про Севастополь просто забули, і він не передавався зі складу РРФСР до складу України. Так що формально і юридично він завжди був у складі Росії", - заявив Путін.

Кримська область була передана Україні в 1954 році відповідно до указу Президії Верховної Ради СРСР. Одночасно з Кримською областю до складу УРСР увійшов і Севастополь, що було закріплено в Конституції УРСР 1978 року.

Росія анексувала Крим після «референдуму» в березні 2014 року. Результати плебісциту не визнані Україною, міжнародними організаціями та більшістю країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram