ГоловнаПолітика

"Батьківщина" збирає підписи за позачергове засідання ВР

У партії вимагають невідкладно розглянути мораторій на підвищення ціни на газ.

"Батьківщина" збирає підписи за позачергове засідання ВР
Фото: batkivshchyna.com.ua

Фракція «Батьківщина» звернулася до голови Верховної Ради Андрія Парубія з вимогою негайно скликати позачергову сесію парламенту у зв'язку з підвищенням цін на газ для населення. Про це йдеться в заяві партії.

"Ми вимагаємо прийняти постанову про мораторій на підвищення тарифів, який безпосередньо заборонить уряду чергові протизаконні рішення. Відповідно до Конституції, таке позачергове засідання парламенту може скликати або спікер, або 150 депутатів", - йдеться в заяві.

У «Батьківщині» заявляють, що вже отримали підписні листи і розраховують на підтримку всіх небайдужих народних депутатів. Окрім того, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко вже звернулася до депутатів всіх рівнів - обласних, районних, міських - із закликом скликати позачергові сесії та вимагати від президента Порошенка скасувати "необґрунтоване підвищення цін на газ, тарифів на тепло і гарячу воду".

Своє рішення в "Батьківщині" аргументують тим, що підвищення ціни на газ на 23,5% автоматично призведе до подорожчання тепла, гарячої води та інших комунальних послуг, що стане для людей непідйомним вантажем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram