ГоловнаПолітика

Апеляційний суд повернув Тимофія Нагорного в СІЗО

Колегія суддів скасувала йому право на заставу.

Апеляційний суд повернув Тимофія Нагорного в СІЗО
Тимофей Нагорный
Фото: Крапка

Апеляційний суд Києва взяв під варту бізнесмена Тимофія Нагорного, якого, як вважає СБУ, завербували російські спецслужби.

Агентство УНН повідомило, що колегія суддів задовольнила скаргу прокуратури і скасувала постанову Печерського райсуду Києва від 4 жовтня про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту із заставою 528,6 тисячі гривень. Згідно з новим рішенням, Нагорний перебуватиме під вартою до 30 листопада без права застави.

У коментарі журналістам підозрюваний відкинув висунуті йому звинувачення.

"Я законослухняний громадянин і готовий нести свій хрест до кінця. Якщо правоохоронні органи вважають, що доцільно тримати мене під вартою, я готовий... Ніколи мої дії не шкодили іміджу України, не те що становили державну зраду", - сказав Нагорний.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що бізнесмена Тимофія Нагорного затримали правоохоронці і що він потрапив у слідчий ізолятор.

Пізніше стало відомо, що Тимофія Нагорного затримали 2 жовтня в Києві після "встановлення обставин скоєння злочину". 3 жовтня йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 2. ст. 15, ч. 4. ст. 190 (шахрайство) КК України. За версією СБУ, він мав сформувати в Україні проросійську партію.

4 жовтня Печерським райсудом Києва Нагорному було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави 528,6 тис. грн. 11 жовтня після внесення застави Нагорний вийшов на волю.

Прокуратура Києва оскаржила рішення Печерського суду в частині застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram