ГоловнаПолітика

НАБУ планує навчити співробітників екстремального водіння

Курс включатиме тестування, а також теоретичне і практичне навчання.

НАБУ планує навчити співробітників екстремального водіння
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро планує навчити 17 своїх співробітників контраварійного водіння за 170 тис. гривень.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.

19 жовтня було оголошено тендер на закупівлю зазначеної послуги.

Курс навчання повинен скласти 10 занять по дві години - тобто 20 годин на одну людину. Він повинен включати: тестування (водіння з коментарями), теоретичне і практичне навчання.

Практичне навчання включає: рух заднім ходом: слалом прямий, слалом рознесений, слалом рваний, слалом коридорний; практичне навчання габаритних вправ: "вертушка", "хрест", "габаритні коридори", "парковка в лінію"; практичне навчання гальмування автомобіля: плавне, поетапне, переривчасте, комбіноване; практичне навчання з маневрування "перестановка ускладнена", завантаження-розвантаження по осях, "об'їзд люків"; практичне навчання стабілізації автомобіля в разі втрати стійкості і керованості залежно від типу КПП і приводу: "ритмічний занос", "глибокий замет", "критичний занос"; практичне навчання залежно від типу КПП і приводу: рух переднім ходом з подальшим обертанням автомобіля на 180 градусів, рух заднім ходом з подальшим обертанням автомобіля на 180 градусів, контроль обертання автомобіля в обмеженому просторі (коридор 6 метрів) з подальшою стабілізацією напрямку руху.

Нагадаємо, депутати Ради пропонують дозволити водіям не мати при собі прав, якщо вся інформація буде в електронній базі даних. Іноземці та військовослужбовці, як і раніше, зобов'язані будуть пред'являти документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram