ГоловнаПолітика

Тимошенко висловилася за страхову медицину європейського зразка

"50 або 100 відсотків страховки платить роботодавець, а держава забезпечує медстраховкою непрацюючих людей".

Тимошенко висловилася за страхову медицину європейського зразка
Фото: пресс-служба

Введення медичного страхування зробить вітчизняну медицину якісною і доступною для кожної людини. Таку думку висловила народний депутат Юлія Тимошенко під час зустрічі з працівниками Кам'янець-Подільської районної лікарні.

На її думку, Україні ближча європейська система медичного страхування, де 50 або 100 відсотків страховки платить роботодавець, а держава забезпечує медстрахуванням непрацюючих людей. При цьому Тимошенко додала, що готова докорінно змінити медичну систему, яку зараз упроваджують.

"Для цього потрібно зробити два кроки: зменшити вдвічі податковий тиск на роботодавців, щоб вони могли страхувати своїх працівників, і прийняти Закон «Про обов'язкове медичне страхування»", - зазначила нардеп, додавши, що відповідний законопроект уже розроблено.

Не менш важливим завданням лідер "Батьківщини" вважає забезпечення гідною зарплатою всіх медичних працівників. Вона обурена, що в Україні лікарі отримують усемеро менше, ніж, наприклад, у Польщі, і у 20 разів менше, ніж у Німеччині.

«У розвинених країнах середня зарплата лікарів становить від 5 до 7500 євро на місяць, а вузькоспеціалізованих фахівців - ще більше. І якщо ми як країна поступово не вирівняємося в питанні зарплат, народ просто виїде з України. Ніхто не буде чекати на додаткові десятки років в очікуванні поліпшення. Сьогодні наші професійні лікарі вже виїжджають з України, тому що у світі жорстка конкуренція за фахівців», - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram