ГоловнаПолітика

Манафорт прибув до суду в інвалідному візку й тюремному одязі

Вирок Манафорту оголосять 8 лютого.

Манафорт прибув до суду в інвалідному візку й тюремному одязі
Фото: EPA/UPG

69-річний американський політтехнолог Пол Манафорт з'явився на слуханнях у суді в інвалідному візку і в тюремному одязі, скаржився на здоров'я.

Як передає Голос Америки, незважаючи на це суддя відкинув скарги і призначив дату вироку на 8 лютого.

Манафорту призначать покарання в суді Олександрії за вісьмома пунктами обвинувачень у банківському шахрайстві й уникненні від оподаткування.

Дату призначення покарання оголосив суддя Т. С. Елліс під час слухань у п'ятницю, 19 жовтня. Суддя також відхилив десять звинувачень, за якими присяжні не змогли дійти згоди під час судового процесу влітку.

Юристи вважають, що Манафорт, імовірно, отримає покарання 8-10 років ув'язнення.

Нагадаємо, глава виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт визнав себе винним у злочинній змові, включаючи змову проти Сполучених Штатів і змову з метою перешкоджати правосуддю. Він пішов на угоду зі слідством, щоб уникнути другого судового процесу.

Звинувачення пов'язано з його роботою на прокремлівських політиків і олігархів в Україні, а також з тим, що він не зареєструвався як іноземний агент Партії регіонів і екс-президента України Віктора Януковича.

Команда спецпрокурора Роберта Мюллера почала конфіскацію майна Манафорта. Згідно із судовими документами, у нього конфіскують чотири об'єкти в Нью-Йорку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram