ГоловнаПолітика

На арсеналі під Ічнею "закладку" могли зробити за 4 дні до вибухів, - Матіос

Двох чоловіків у камуфляжі було помічено біля артскладів в ніч на 4 жовтня.

На арсеналі під Ічнею "закладку" могли зробити за 4 дні до вибухів, - Матіос
Фото: Игорь Волосянкин

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що за 4 дні до вибухів на арсеналі Міноборони біля Ічні бачили неподалік двох чоловіків в камуфляжі. Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 числа, тобто, за 4 дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені дві людини в камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00, пересувалися по периметру", - наголосив Матіос.

За його словами, тоді відразу підняли наряд за тривогою, але знайти цих чоловіків не вдалося. Після цього була посилена охорона.

"Швидше за все, це була закладка", - сказав головний військовий прокурор.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони у смт Дружба поблизу Ічні сталися вибухи, що спричинили пожежу. У Генштабі підозрюють диверсію і повідомили, що склад був підірваний в чотирьох різних місцях.

СБУ розглядає три версії пожежі на арсеналі під Ічнею. Основна з них - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки або зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал або підрив з метою приховування нестачі боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram