ГоловнаПолітика

У Києві почали судити екс-нардепа Мартиненка

Під час першого засідання прокурор встиг зачитати 28 сторінок, залишилося ще 13.

У Києві почали судити екс-нардепа Мартиненка
Фото: Сергей Нужненко

У понеділок, 22 жовтня, Шевченківський районний суд Києва розпочав розгляд справи, в якій фігурує екс-нардеп Микола Мартиненко.

Як повідомляє "Укрінформ", державне обвинувачення у цій справі представляє прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків. Він почав зачитувати обвинувальний акт у справі про заволодіння коштами ДП "СхідГЗК" і НАЕК "Енергоатом".

Центр протидії корупції повідомив, що під час першого засідання прокурор встиг зачитати 28 сторінок, залишилося ще 13.

Наступне засідання відбудеться 29 жовтня.

Перший епізод в "справі Мартиненка" стосується привласнення коштів "Енергоатома" за контрактом на постачання обладнання від чеської компанії Skoda JS і контракту між Skoda JS і Bradcrest Investments SA. Сума - 6,4 млн євро.

Обвинуваченими є Мартиненко і Валерій Васильків, колишній директор ПП "Атомкомплект".

Другий епізод стосується заволодіння 17,28 млн доларів ДП "СхідГЗК" шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Звинувачуються Мартиненко, топ-менеджер "Нафтогазу" Сергій Перелома, голова ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) Руслан Журило, голова "СхідГЗК" Олександр Сорокін і заступник директора держконцерну "Ядерне паливо" Володимир Богданець.

Всього у справі 11 підозрюваних. Частина з них перебуває на стадії досудового розслідування, ще кілька - в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram