ГоловнаПолітика

Син Грицака у 2014 році виступав у судах проти активістів Майдану, але уникнув люстрації

Після Революції гідності прокурор зробив стрімку кар'єру.

Син Грицака у 2014 році виступав у судах проти активістів Майдану, але уникнув люстрації
Прокурор Олег Грицак
Фото: inforesist.org

Прокурор Олег Грицак, син нинішнього голови СБУ Василя Грицака, на початку 2014 року виступав у судах проти активістів Майдану, але уникнув люстрації. Навпаки, за чотири роки він зробив стрімку кар'єру і з прокурора Оболонського районного суду Києва дослужився до заступника прокурора Полтавської області.

Про це пише Bihus.info.

22 січня 2014 року Грицак-молодший клопотав про арешт двох студентів університету імені Карпенка-Карого Вадима Ковальова і Данила Окулова, а 24 січня - активіста з Тернопільської області Сергія Симонова. У всіх випадках прокуророві вдалося домогтися лише домашнього арешту.

Закон про очищення влади передбачає, що під люстрацію потрапляють співробітники органу прокуратури, які підтримували клопотання про обрання запобіжного заходу для активістів Майдану.

Яким чином Грицак уникнув люстрації, не повідомляють. Від коментарів він відмовився.

Нагадаємо, в серпні 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко призначив Грицака-молодшого заступником прокурора Полтавської області. Раніше, з кінця 2016 року, Олег Грицак очолював одне з управлінь прокуратури Київської області, а до цього працював в Оболонській і Святошинській районних прокуратурах Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram