ГоловнаПолітика

У мережі з'явилося відео про те, як на Закарпатті видають угорські паспорти українцям

Глава МЗС пообіцяв порушити це питання на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

У середу в інтернеті з'явилося відео, на якому показано, як у консульстві Угорщини в Закарпатській області українцям видають угорські паспорти і змушують читати клятву.

На ролику видно, що весь цей процес супроводжується інструктажем про те, що не варто про це повідомляти українській владі. Потім українці повинні зачитати клятву на вірність Угорщині, а на завершення "церемонії" їх пригощають келихом шампанського.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін відреагував на інцидент і пообіцяв уточнити цю інформацію. Він зазначив, що для цього зустрінеться з міністром закордонних справ угорської республіки Петером Сіярто на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

"В Нью-Йорку на ГА ООН буду зустрічатися з угорським міністром. Якщо відео про видавання українцям у Берегові угорських паспортів не фейк, думаю, йому доведеться вирушити видавати угорські паспорти в Будапешт. І ніяк не українським громадянам. Там зручніше", - написав Клімкін у своєму Тwitter.

"Це відео з видаванням угорських паспортів в угорському консульстві - ми прекрасно знали, що це відбувається, попереджали угорських колег. Але це вже доказ", - заявив він.

Нагадаємо, за даними українського МЗС, понад 100 тисяч українців на Закарпатті мають угорські паспорти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram