ГоловнаПолітика

Майже 50% потенційних виборців можуть змінити свій вибір, - опитування

Опубліковано свіжі партійні рейтинги.

Майже 50% потенційних виборців можуть змінити свій вибір, - опитування
Фото: Надано автором

Майже чверть населення України (23%) не бажає брати участь у виборах президента України, ще 10% з рішенням не визначилися. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" в серпні.

Згідно з даними опитування, останнім часом серед кандидатів у президенти істотно виріс рейтинг Юлії Тимошенко - з 13,3% в травні до 17,8% у серпні. Далі йдуть Анатолій Гриценко - 8,4%, Петро Порошенко - 7,9%, Вадим Рабінович - 6,7%, Юрій Бойко - 6,4%, Володимир Зеленський - 6,1%, Олег Ляшко - 5,8%, Святослав Вакарчук - 5,6%. Істотно менший відсоток зібрав вибір "Інший кандидат" - з 9,7% в травні до 3,7% в серпні.

При цьому 47% опитаних зазначили, що можуть змінити свій вибір, тоді як тільки 37% визначилися остаточно, за кого голосувати.

За рік до парламентської кампанії, згідно з опитуванням, найвищий рейтинг має партія «Батьківщина» (18,5%). Далі йдуть партія «Громадянська позиція» (9,4%), партія «За Життя» (8,7%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (7,7%), партія «Опозиційний блок» (7,1% ), Радикальна партія Олега Ляшка (6,4%), партія «Слуга народу» (6,4%). Має шанс подолати виборчий бар'єр Об'єднання «Самопоміч» (4,1%).

Опитування проводив фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 16 по 22 серпня 2018 у всіх регіонах України, крім Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram