ГоловнаПолітика

САП запропонувала Онищенку визнати провину й відшкодувати 3 млрд гривень, - джерело

Нардепу пропонують піти на угоду зі слідством.

САП запропонувала Онищенку визнати провину й відшкодувати 3 млрд гривень, - джерело
Фото: detector.media

Спеціалізована антикорупційна прокуратура запропонувала депутату-втікачу Олександрові Онищенку, а також іншим фігурантам його справи, визнати провину й відшкодувати до державного бюджету 3 млрд гривень збитків як угоди зі слідством.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Слідство запропонувало співпрацю зі слідством... Але їм потрібно відшкодувати збиток і визнати провину. Але відшкодувати збиток не векселями, а реальними грошима в бюджет", - розповіло джерело.

За його словами, після таких умов адвокати Онищенка та інших фігурантів зникли і не дають про себе знати.

Нагадаємо, у липні НАБУ завершило розслідування справи Онищенка, який підозрюється в організації корупційної схеми з розкрадання газу "Укргазвидобування". За версією слідства, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 року по червень 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. У результаті таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків на суму понад 740 млн грн.

У "газовій схемі" замішано 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній та ін.

Вісім підозрюваних визнали свою провину й уклали угоди зі слідством. Розслідування щодо ще 12 осіб також завершено: обвинувальні акти щодо них уже скеровано до суду. Семеро підозрюваних, серед них Онищенко, перебувають у розшуку.

Справа Онищенка - одна з перших гучних справ НАБУ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram