ГоловнаПолітика

Спостерігачам ОБСЄ не показали тіла Захарченка і не дали інформації про поранених, - звіт

Лікарі сказали, що не можуть надавати інформацію без дозволу командирів збройних формувань.

Спостерігачам ОБСЄ не показали тіла Захарченка і не дали інформації про поранених, - звіт
Фото: EPA/UPG

У самопроголошеній "ДНР" спостерігачам ОБСЄ не надали детальної інформації про поранених і загиблих в результаті вибуху 31 серпня окупованому Донецьку, в результаті якої загинув ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Крім того, в морзі Донецька спостерігачам ОБСЄ не показали тіл загиблих.

Про це йдеться в звіті Місії ОБСЄ від 3 вересня. У звіті вказується, що медики Інституту невідкладної і відновної хірургії імені В. К. Гусака в Донецьку повідомили про шість постраждалих з різними травмами від вибуху, проте лікарі відмовилися надати будь-яку іншу інформацію.

Цього ж дня медперсонал Донецької обласної клінічної лікарні імені М. І. Калініна відмовився надати команді СММ інформацію про інших поранених в результаті вибуху. Лікарі сказали, що не можуть надавати інформацію без дозволу командирів збройних формувань.

Про загибель голови угруповання "ДНР" Олександра Захарченка та його охоронця спостерігачам лікарі повідомили лише те, що їх тіла були доставлені в морг лікарні імені Калініна зі смертельними пораненнями від вибуху.

Всю цю інформацію Місія уточнювала 3 вересня. Захарченка поховали 2 вересня.

Нагадаємо, Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними РосЗМІ, кафе належало начальнику його охорони, а бомба була закладена в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР", а так звані спецслужби почали масові затримання в Донецьку. Під тортурами терористи вже "вибили" зізнання у вбивстві у чотирьох осіб.

МЗС Росії звинуватило у вбивстві Захарченка Україну, а СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Раніше радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив, що загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку може бути інсценуванням.

Як повідомлялося, ватажка бойовиків поховали в закритій труні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram