ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" під тортурами вибили зізнання у вбивстві Захарченка у 4 осіб

Вони "зізналися", що нібито співпрацювали з Україною.

Бойовики "ДНР" під тортурами вибили зізнання у вбивстві Захарченка у 4 осіб
Фото: ria.ru

В окупованому Донецьку бойовики затримали 14 осіб, звинувачуючи їх у підготовці замаху на свого ватажка Олександра Захарченка. Чотири затриманих під тортурами зізналися у співпраці з Україною.

Про це з посиланням на своє джерело в Донецьку повідомив у Facebook представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Павло Лисянський.

"За всіма арештами і затриманнями людей в Донецьку і ОРДО після смерті Захарченка стоїть оперативний штаб "МДБ ДНР", який був створений для "розслідування" смерті Захарченка. Зараз вони стверджують про 2 диверсійно-розвідувальні групи. І вже заявили про український слід. Зараз у них проходять за цією ДРГ 14 осіб. За інформацією джерела, четверо вже зізналися у співпраці з Україною, але це фейк. Показання вибивали", - написав Лисянський.

За його відомостями, донецьким "гебешникам" поставлена завдання після сьогоднішнього похорону Захарченка оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи.

Лисянський додав, що адвокатів і родичів в СІЗО Донецька не допускають. Зв'язок по місцях позбавлення волі "ДНР" глушиться.

Нагадаємо, в Донецьку сьогодні відбувається похорон ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. На них зобов'язали бути присутнім бюджетників і студентів. За інформацією сепаратистів, на захід прийшли близько 120 тисяч чоловік. На похорон приїхали делегації Росії і невизнаних в світі Південної Осетії і Абхазії. Також присутній поранений під час вибуху в кав'ярні "Сепар" "міністр доходів" "ДНР" Олександр Тимофєєв.

Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кав'ярні "Сепар" в центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними РосЗМІ, кав'ярня належала начальнику його охорони, а бомба була закладена в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР", спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

МЗС Росії звинуватило Україну в убивстві Захарченка. СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Наступного дня після вбивства бойовики заблокували роботу всіх пунктів пропуску. Також Донецьк взяли в кільце військовою технікою, людей з "ДНР" не випускали.

1 вересня з'явилася інформація про зникнення в Донецьку 19 осіб, близько 50 людей затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram