ГоловнаПолітика

Геращенко не виключає інсценування вбивства Захарченка

"Дочекаємося похорону".

Геращенко не виключає інсценування вбивства Захарченка
Фото: EPA/UPG

Загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку може бути інсценуванням.

Про це заявив радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко.

"Чекаємо підтвердження факту загибелі терориста Олександра Захарченка. Наразі я такого підтвердження від джерел, що заслуговують довіру, не отримав. Не виключаю, що це може інсценування вбивства, що переслідує певні цілі", - написав Геращенко в фейсбуці.

При цьому він зазначив, що виключати, що Захарченка "ліквідували його товариші по терористичній діяльності, що не поділили якусь сферу кримінального бізнесу - теж не можна".

"Дочекаємося похорону", - резюмував нардеп.

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський повідомив, що всі джерела інформації з НВФ "ДНР" переказують інформацію про загибель Захарченка з інтернету.

"Точно відомо, що в лікарню він був доставлений живий. Нагадую всім про вибух з Плотницьким рік тому. Я повірю тільки своїм очам", - написав він у фейсбуці.

Східна Правозахисна Група заявляє про те, що інформація про загибель ватажка "ДНР" перевіряється.

"Наші джерела інформації в ОРДО повідомляють, що Захарченко живий. Перевіряємо інформацію далі", - йдеться на сторінці групи в соцмережі.

Як повідомлялося, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув у п'ятницю, 31 серпня, в результаті вибуху в Донецьку. Разом з ним поранено одного з головних бойовиків Олександра Тимофєєва на прізвисько Ташкент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram