ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає покарати всіх причетних до атаки на свободу слова в Україні

"По суті, це кримінальний злочин, наслідки якого можуть мати незворотний характер".

Тимошенко вимагає покарати всіх причетних до атаки на свободу слова в Україні
Фото: скриншот видео

Юлія Тимошенко вимагає негайно припинити переслідування журналістки програми «Схеми» Наталії Седлецької, тиск на журналістів і покарати безпосередньо причетних до атаки на свободу слова в Україні.

Про це йдеться на сайті ВО "Батьківщина".

Зазначають, що так політик відреагувала на інцидент з отриманням прокуратурою доступу до особистого і професійного листування і телефонних розмов Наталії Седлецької.

За її словами, така ситуація є безпрецедентною та неприпустимою.

«Це спроба встановлення прямої цензури в ЗМІ, відвертий тиск на журналістів. Це не службова помилка і не «прикрість», як будуть пояснювати нам завтра. Це системна і цілеспрямована спроба отримати контроль над інформаційним полем країни», – написала лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що це не поодинокий випадок, а тенденція.

«По суті, це кримінальний злочин, наслідки якого можуть мати незворотний характер. Найстрашніше, що рішення, яке нищить базові принципи журналістики та демократії, було винесено «ім’ям України», – обурилася лідер партії.

Нагадаємо, Седлецька разом з декотрими іншими журналістами проходить свідком у справі про можливе розголошення держтаємниці і даних досудового розслідування директором НАБУ Артемом Ситником. Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідав деталі кримінальних проваджень, зокрема зачитує матеріали справи щодо екс-прокурора Кулика.

27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генпрокуратурі отримати від провайдера інформацію про телефонні розмови Седлецької. У постанові суду йдеться про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки з липня 2016 по листопад 2017 року, а також до даних про місцезнаходження її телефону протягом цих 17 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram