ГоловнаПолітика

Вишинського із зали суду відвезли до лікарні робити кардіограму

Адвокати заявили, що головний редактор "РІА Новини Україна" переніс інфаркт.

Вишинського із зали суду відвезли до лікарні робити кардіограму
Кирилл Вышинский в зале суда
Фото: politeka.net

Херсонський міський суд задовольнив клопотання захисту головного редактора "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського про його медичне обстеження.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Журналіст був госпіталізований із зали суду. "Клопотання було подано у зв'язку з різким погіршанням в останні дні стану здоров'я Кирила, незрозумілим "лікуванням" в умовах СІЗО. Раніше Кирило переносив інфаркт, тому і просимо негайно надати медичну допомогу", - повідомив адвокат Андрій Доманський.

Сьогодні суд мав розглянути питання про продовження запобіжного заходу Вишинському.

Спікер прокуратури Криму Тетяна Тихончик уточнила "Українським новинам", що Вишинського відвезли до лікарні, щоб зробити кардіограму.

Тепер у суді оголошено перерву.

Нагадаємо, Вишинський був затриманий біля свого будинку 15 травня за підозрою в державній зраді. За заявою прес-служби СБУ, у Вишинського вдома було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський їздив до Криму, де за завданням керівництва МІА "Росія сьогодні" "узяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії та приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР».

6 липня Вишинському повідомили другу підозру за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Вишинський, маючи український паспорт, отримав також російське громадянство. На суді в червні він відмовився від громадянства України.

11 липня суд продовжив тримання Вишинського під вартою до 13 вересня. Його захист мав намір оскаржити це рішення, але адвокати не прийшли на засідання щодо апеляції. Засідання перенесли на 6 серпня, за підсумками якого Вишинському скоротили термін арешту на п'ять днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram