ГоловнаПолітика

Херсонський суд арештував квартиру і два автомобілі Вишинського

Головред "РИА Новости Украина" перебуває під арештом з середини травня.

Херсонський суд арештував квартиру і два автомобілі Вишинського
Кирилл Вышинский (в центре) з адвокатами
Фото: most.ks.ua

Херсонський суд наклав арешт на квартиру і два автомобілі підозрюваного в державній зраді директора видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це повідомила речник прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.

Арештовано квартиру Вишинського в Києві, а також його майно, вилучене під час обшуків.

Раніше суд відмовився повертати Вишинському вилучені в нього $200 тис. і пістолет.

Нагадаємо, Херсонський міський суд продовжив арешт Вишинського до 13 вересня.

6 липня головному редактору "РИА Новости Украина" пред'явили другу підозру - за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів).

Вишинського затримали біля його будинку 15 травня за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). За заявою прес-служби СБУ, у будинку Вишинського було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму". Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА "Россия сегодня" "узяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а після повернення до Києва залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram