ГоловнаПолітика

Адвокат Дінзе зустрівся з політв'язнем Олегом Сенцовим

Адвокат Дінзе зустрівся з політв'язнем Олегом Сенцовим
Фото: humanrights.org.ua

Адвокат Дмитро Дінзе відвідав сьогодні українського політв'язня режисера Олега Сенцова в колонії Лабитнангі. Про це написав російський журналіст, кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк.

"Він виглядає ще гірше, ніж минулого разу. Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому в нього була друга криза зі здоров'ям. Стало погано, і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився, і його залишили в колонії з умовою, що суміш він буде приймати сам під наглядом лікаря. Приймає щодня по дві ложки", - цитує адвоката Наумлюк.

"Перебуває в палаті, голодування припиняти не збирається. Каже: "На скільки мене вистачить, стільки і протягну", - додав він.

За словами журналіста, Сенцов висловив здивування, чому закінчилася активна кампанія підтримки українських політв'язнів з боку України і Уповноваженого Верховної Ради Людмили Денісової. "Сенцов вважає, що українська сторона повинна активніше проштовхувати ситуацію зі звільненням інших політв'язнів", - розповів адвокат.

Сенцов також передав вітання фігурантові справи "кримських диверсантів" Євгену Панову і Володимиру Балуху.

Нагадаємо, Олега Сенцова засуджено в Росії на 20 років колонії суворого режиму за нібито терористичну діяльність в окупованому Росією Криму. 15 травня цього року Сенцов оголосив голодування, якого дотримується досі.

Раніше в мережі з'явилися унікальні кадри за участю українського політв'язня Олега Сенцова в російській колонії.

Напередодні український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що має намір домагатися обмеження доступу до російських ув'язнених в Україні навіть для представників Червоного Хреста і вимагати синхронних і одночасних візитів міжнародних організацій як до засуджених росіян в Україні, так і до українських політв'язнів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram