ГоловнаПолітика

Меру Сколе повідомили про підозру в хабарництві

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Меру Сколе повідомили про підозру в хабарництві
Мэр города Сколе Владимир Москаль
Фото: iPress.ua

Прокуратура Львівської області повідомила про підозру в отриманні хабара мерові міста Сколе Володимиру Москалю, якого затримали напередодні.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області, слідчими Нацполіції спільно з працівниками Управління захисту економіки у Львівській області задокументовано факт отримання мером Сколе неправомірної вигоди у вигляді реєстрації на його близького родича права власності на об'єкт нерухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Чиновник вимагав переоформити на свою матір гаражне приміщення орієнтовною вартістю 70 тис. гривень.

"Відзначимо, що цей злочин він скоїв на етапі апеляційного оскарження вироку Стрийського міськрайонного суду, за отриману неправомірну вигоду", - зазначили в прокуратурі.

Вирішується питання про обрання Москалю запобіжного заходу.

Нагадаємо, 15 березня суд засудив Москаля до 6,5 року позбавлення волі за хабарництво. У цій справі також було засуджено юрисконсульта - йому дали 5,5 року з конфіскацією майна. Вони вимагали та отримали від підприємця 18 тис. гривень хабара за передачу в оренду об'єкта комунального майна та зменшення орендної плати за його користування. 13 серпня 2015 року Галицький райсуд відпустив Москаля під заставу в розмірі 48 тис. гривень і відсторонив на два місяці від посади.

18 липня Москаля затримали на Сколівському цвинтарі за підозрою в отриманні 68 тис. гривень хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram