ГоловнаПолітика

Сотник: ключова проблема НАЗК - недотримання закону в принципі

Декларацію депутата замість покладених 90 днів перевіряють другий рік.

Сотник: ключова проблема НАЗК - недотримання закону в принципі
Елена Сотник
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Олена Сотник звинуватила Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) у порушенні порядку і термінів повної перевірки декларацій.

Таку заяву вона зробила на круглому столі Інституту Горшеніна і Реанімаційного Пакету Реформ.

"Ключова проблема Національного агентства полягає в тому, що, по-перше, немає дотримання закону в принципі. Щодо кожного, хто перевіряється, НАЗК діє на власний розсуд: як карта лягає. Які установки, так НАЗК діє", - заявила Сотник, пославшись на власний досвід.

Депутат розповіла, що повна перевірка її декларації почалася ще в травні 2017 року. "Національне агентство, на жаль, не надіслало мені повідомлення про перевірку, а запит на отримання інформації до мене першого разу надійшов у вигляді запрошення одного із співробітників НАЗК", - повідомила депутат.

Вона дала пояснення щодо кожного пункту своєї декларації. Незважаючи на це, результатів перевірки депутат так і не отримала.

"У грудні ми отримали лист від голови НАЗК, яка нам повідомила, що перевірка ще не завершена. І нічого, що більше 90 днів бути не може. Тобто повний ігнор норм законодавства [з боку НАЗК]", - обурилася Сотник.

У червні 2018 року на електронну пошту Сотник прийшов лист з інформацією про те, що її декларація знову на перевірці, і пропозицією дати пояснення.

"Я шокована була, тому що рік тому проводилася і виявляється, що знову проводиться. Звичайно, я написала письмову вимогу надати рішення про попередні перевірки, пояснити, що відбувається. На що в результаті отримала чудову відповідь: рішення щодо моєї перевірки було скасовано, що законодавством взагалі не передбачено, і призначено нову перевірку", - розповіла депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram