ГоловнаПолітика

Парубій підписав закон для запуску Антикорупційного суду

Мова йде про зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів".

Парубій підписав закон для запуску Антикорупційного суду
Фото: Слово и Дело

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав зміни до Закону "Про судоустрій і статус суддів" для запуску роботи Антикорупційного суду.

Про це він повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Сьогодні підписав ухвалений парламентом Закон про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Цим остаточно поставив крапку в дискусіях щодо запуску Вищого Антикорупційного суду", - написав Парубій.

Нагадаємо, створення ВАКС - одна з основних вимог західних кредиторів. Але її тривалий час блокували, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в нинішній системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент вніс законопроект у Раду. 7 червня 2018 року Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд, 14 червня він набув чинності. Суд повинен почати роботу після призначення щонайменше 35 суддів.

12 липня Рада постановила передати всі підслідні справи ВАКСу після початку його роботи і так скасувала скандальну поправку про апеляцію, яка спричинила численні розбіжності.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив виділити приміщення для Антикорупційного суду до 16 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram