ГоловнаПолітика

Конгресмени закликали Трампа протистояти агресії Росії проти України

Співголів групи підтримки України обурила поведінка Трампа на прес-конференції з Путіним.

Конгресмени закликали Трампа протистояти агресії Росії проти України
Фото: EPA/UPG

Конгресмени, які очолюють групу підтримки України в Конгресі США, закликали президента Дональда Трампа "стати пліч-о-пліч із союзниками перед обличчям постійних погроз з боку Росії та агресії РФ в Україні".

Про це йдеться в спільній заяві конгресменів від Демократичної партії Марсі Каптур і Сенді Левіна, а також конгресмена-республіканця Браяна Фіцпатріка.

До такої заяви конгресменів спонукала спільна прес-конференція президента США Дональда Трампа і президента Росії Путіна в Гельсінкі, повідомляє Радіо Свобода.

"Нас, як співголів двопартійної групи підтримки України, глибоко турбує підпорядкована поведінка президента щодо президента Путіна. США не можуть підтримувати дії, спрямовані на ослаблення демократичних інститутів у США, а також союзників за кордоном", - йдеться в документі.

Конгресмени наголосили, що незаконне вторгнення Росії в Україну є "нападом на мир і безпеку Європи, який спричинило смерть тисяч українців і змусив мільйони людей залишити свої будинки".

Вони також привернули увагу до атак Росії, спрямованих проти суверенітету України.

"Нас також турбує напад уряду Росії на український суверенітет, включаючи кібератаки на установи, агресію на Донбасі і незаконну окупацію Криму", - заявили конгресмени.

Раніше повідомлялося, що сенатори Демократичної партії США мають намір викликати на доповідь перекладача, присутнього на зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі, "щоб дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку".

Нагадаємо, зустріч у Дональда Трампа і Володимира Путіна пройшла в Гельсінкі цього понеділка. Американський президент Дональд Трамп проігнорував більшість підготовлених пропозицій. Сенатор Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії в Гельсінкі 16 липня "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів. Негативну оцінку переговорам дав також і колишній глава ЦРУ Джон Бреннан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram