ГоловнаСвіт

Американські сенатори хочуть вислухати доповідь перекладача із зустрічі Трампа і Путіна

Демократи не впевнені, що Трамп повідомив усю важливу інформацію держсекретареві та послу.

Американські сенатори хочуть вислухати доповідь перекладача із зустрічі Трампа і Путіна
Фото: Надано автором

Сенатори Демократичної партії США мають намір викликати на доповідь перекладача, який був присутній на зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі. До цього закликала сенатор Джані Шахін на своїй сторінці в Твіттері, її пропозицію підтримали інші представники партії.

"Я викликаю на слухання перекладача з боку США на зустрічі Трампа і Путіна, щоб дізнатися, що вони обговорювали в приватному порядку", - написала Шахін.

Вона додала, що перекладач може допомогти визначити, зокрема, що голова Білого дому пообіцяв президентові РФ від імені Сполучених Штатів.

Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер запропонував провести слухання взагалі з усіма високопоставленими членами делегації, які були присутні на зустрічі Трампа з Путіним, і закликав республіканців приєднатися до ініціативи.

"Де записи приватної розмови президента? З чим погодився Дональд Трамп? Чи були держсекретар Майк Помпео, посол у РФ Джон Хантсман або інші поінформовані потім? Республіканці повинні приєднатися до нас з проханням про слухання, щоб дізнатися все про те, що відбувалося за зачиненими дверима", - написав Шумер.

Нагадаємо, зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна пройшла в Гельсінкі цього понеділка. Американський президент Дональд Трамп проігнорував більшість підготовлених пропозицій. Сенатор Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії в Гельсінкі 16 липня "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів. Негативну оцінку переговорам дав також і колишній голова ЦРУ Джон Бреннан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram