ГоловнаСвіт

23 людини отримали травми через виверження вулкана на Гаваях

Лава змішалася з морською водою і вибухнула.

23 людини отримали травми через виверження вулкана на Гаваях
Фото: cnn.com

У результаті виверження вулкана на Гаваях 23 людини отримали поранення. Про це повідомляє Reuters.

"У районі найбільшого острова Гаваї в результаті катастрофічного виверження вулкана Кілауеа стався вибух гарячої вулканічної лави, в результаті якого отримали поранення майже два десятки людей", - сказано в повідомленні місцевої влади.

Вулкан Кілауеа вивергається вже понад два місяці, через нього евакуйовано місцевих жителів, лава затопила значну територію і зруйнувала близько 30 будинків. Цього разу через змішування розплавленої породи і морської води стався сильний вибух, який викинув у повітря велике каміння. Один з вулканічних валунів влучив у човен, у якому були люди.

Екіпаж судна зміг доправити човен до берега самотужки. Поранення середнього ступеня тяжкості отримали троє людей, ще 10 пасажирів отримали легкі травми, але теж були доставлені в лікарню. Решту медики оглянули в порту і не виявили причин для госпіталізації.

Виверження вулкана відбувається на тлі сейсмічної активності в цьому регіоні, яку зафіксували напередодні. За даними Геологічної служби США, відбулося близько 70 землетрусів магнітудою 2,5 і вище. Співробітниця Гавайської обсерваторії вулканів Джанет Бабб заявила, що жителі району повинні пильнувати, оскільки лава може вийти на поверхню досить швидко в будь-якій ділянці островів. Вона зазначила, що неможливо передбачити заздалегідь, де може статися чергове виверження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram