ГоловнаСвіт

Учасників Pussy Riot заарештували на 15 діб за акцію на фіналі ЧС-2018 (оновлено)

Також їм на три роки заборонили відвідувати спортивні заходи.

Учасників Pussy Riot заарештували на 15 діб за акцію на фіналі ЧС-2018 (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Суд в Москві призначив учасниці Pussy Riot Вероніці Нікульшиній 15 діб адміністративного арешту за акцію "Міліціонер входить в гру" через акцію на фінальному матчі Чемпіонату світу з футболу.

Також їй заборонили на три роки відвідувати спортивні заходи.

Медіазона повідомляє, що суддя визнав Нікульшину винною у правопорушенні за частиною 3 статті 20.31 КоАП (грубе порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань).

Сама Нікульшина визнала, що, вибігши вчора на футбольне поле під час фінального матчу ЧС-2018, порушила правила поведінки, але заперечувала грубий характер своїх дій.

Справи трьох інших активістів будуть розглянуті протягом найближчих годин.

Оновлення. Стосовно ще двох учасників російської групи Pussy Riot Ольги Курачової і Петра Верзілова суд прийняв аналогічне рішення.

"Курачова допустила грубе порушення правил спортивного заходу", - заявила суддя. Такої ж думки вона була і про поведінку Верзілова.

15 липня учасники Pussy Riot в поліцейській формі вибігли на поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу. Вони зажадали звільнення політв'язнів в Росії, приурочивши акцію до 11-річчя від дня смерті російського поета Дмитра Прігова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram