ГоловнаСвіт

Путін пообіцяв Трампу сприяти в розслідуванні втручання РФ у американські вибори

Натомість президент РФ попросив сприяти в розслідуванні справи "Hermitage Capital".

Президент США Дональд Трамп обговорив з Володимиром Путіним розслідування втручання Росії в американські вибори.

Про це йшлося на спільній прес-конференції президентів РФ і США.

Відзначається, що Путін погодився на співпрацю в розслідуванні, попросивши натомість допомоги в розслідуванні справи "Hermitage Capital". Трамп назвав цю пропозицію "приголомшливою".

Відповідаючи на питання журналістів, президент РФ зізнався, що Трамп поставив це питання перед ним під час переговорів. Він нагадав, що між РФ і США існує договір від 1999 року "Про взаємну допомогу у кримінальних справах". Цей документ працює - щорічно по ньому порушується до 150 справ.

"Ми можемо запропонувати, щоб (прокурор, - ред.) Міллер у рамках цього договору направив запит провести допит цих підозрюваних людей. Наші співробітники можуть провести допити і відправити матеріали в США ... Більш того, ми можемо допустити представників США, в тому числі і цієї комісії, бути присутніми на цих допитах. Але тоді ми будемо очікувати від американської сторони допитів офіційних осіб, в тому числі спецслужб, яких ми підозрюємо в скоєнні злочинів на території РФ", - сказав Путін.

Як приклад він назвав справу інвестиційного фонду "Hermitage Capital", який в Росії нібито заробив і вивів 1.5 млрд доларів. "У нас є підстави думати, що співробітники спецслужб США супроводжували ці угоди", - додав російський президент.

При цьому Путін заперечує втручання Росії в американські вибори. Він заявив, що компанія Євгена Пригожина "Конкорд Кепітал", яка звинувачується у втручанні в вибори, "є приватною компанією, а не представляє державу". Як приклад він назвав Джорджа Сороса, "який всюди втручається".

Нагадаємо, згідно з доповіддю ЦРУ, частина якої була опублікована в травні російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Трампа.

у липні США звинуватили 12 співробітників російської розвідки у втручанні в вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram