ГоловнаСвіт

Трюдо розкритикував поведінку Путіна на міжнародній арені

Раніше у Трампа заявляли, що "місце Трюдо в пеклі".

Трюдо розкритикував поведінку Путіна на міжнародній арені
Фото: wemontreal.com

Канада продовжує засуджувати поведінку президента Російської Федерації Володимира Путіна на міжнародній арені. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи результати  зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі, передає Укрінформ.

"Канада недвозначно засуджує Володимира Путіна і Росію. Йдеться про незаконну анексію Криму, вторгнення на Донбас і те, що ми раді мати 200 канадських військових в Україні, які допомагають тренувати ЗСУ. Йдеться про їх втручання в Сирії і підтримку кривавого режиму Асада. Йдеться про те, що вони відповідальні за використання хімічної зброї в Солсбері на території Сполученого королівства проти громадянина Великобританії. Канада завжди прямо говорила про це", - сказав Трюдо.

Водночас він не критикував президента США Дональда Трампа за його поблажливе ставлення до Путіна, знову повторивши свої погляди щодо президента РФ.

"Як я вже сказав, ми засуджуємо Росію і те, як Володимир Путін поводиться на міжнародній арені", - відповів голова уряду Канади на запитання про ставлення до підходів Дональда Трампа. Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії. Трамп і Путін поговорили тет-а-тет, а потім провели спільну прес-конференцію. Трамп назвав зустріч з Путіним "хорошим початком".

Сенатор США Джон Маккейн, який раніше закликав Трампа "бути з Путіним жорсткішим", назвав зустріч президентів "трагічною помилкою" і новим падінням для США. А екс-голова ЦРУ Джон Бреннан звинуватив Трампа у зраді.

Нагадаємо, в червні головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Ларрі Кудлоу та його радник з питань міжнародної торгівлі Пітер Наварро розкритикували канадського прем'єр-міністра. Причиною стало те, що Трюдо виступив проти введення Вашингтоном мита на імпорт сталі й алюмінію.

У Трампа заявили, що місце Трюдо в пеклі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram