ГоловнаСвіт

У Трампа заявили, що місце Трюдо у пеклі

"У пеклі є спеціальне місце для лідерів, які займаються нечесною дипломатією з президентом Трампом".

У Трампа заявили, що місце Трюдо у пеклі
Фото: EPA/UPG

Головний радник президента США Дональда Трампа з питань економіки Ларрі Кудлоу і його радник з питань міжнародної торгівлі Пітер Наварро в неділю вранці дали кілька інтерв'ю американським телеканалам, у яких розкритикували канадського прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, пише Бі-бі-сі.

"Він буквально всадив нам ніж у спину", - сказав Кудлоу. Наварро висловився ще різкіше: "У пеклі є спеціальне місце для лідерів, які займаються нечесною дипломатією з президентом Трампом, а потім на виході намагаються всадити йому ніж у спину".

Одразу після саміту "Великої сімки" Джастін Трюдо заявив на прес-конференції, що він проти нових американських тарифів, і повторив, що Канада вживе відповідних заходів до 1 липня.

"Канадці - люди ввічливі і розумні, але всякому терпінню є край", - сказав канадський прем'єр-міністр.

У відповідь Дональд Трамп, дорогою в Сінгапур на свою зустріч із Кім Чен Ином, написав у твіттері, що він розпорядився не підтримувати спільне комюніке "Великої сімки", і розглядає питання про митні збори на автомобілі.

За словами американського президента, це рішення ухвалено через "неправильні заяви" Джастіна Трюдо, а також тому, що, згідно з Трампом, "Канада стягує величезні мита з американських фермерів, робітників і компаній".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала рішення американського президента не приєднуватися до комюніке "невтішним".

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, зі свого боку, назвала рішення президента Трампа підвищити мита на імпорт канадської сталі й алюмінію з міркувань національної безпеки "абсурдним і обурливим для канадців".

Канада, нагадала Фріланд, - "найближчий і найсильніший союзник Сполучених Штатів. Ми в принципі не можемо становити загрозу національній безпеці Сполучених Штатів, і я знаю, що американці це розуміють".

Голова Європейської Ради Дональд Туск потролив Білий дім, написавши у твіттері: "У раю є спеціальне місце для Джастіна Трюдо. Канадо, дякую за чудову організацію саміту "Великої сімки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram