ГоловнаПолітика

Головному редактору "РИА Новости Украина" скоротили термін арешту на п'ять днів

Апеляційний суд частково задовольнив клопотання захисту.

Головному редактору "РИА Новости Украина" скоротили термін арешту на п'ять днів
Фото: RuNews24

Апеляційний суд Херсонської області в понеділок, 6 серпня, скоротив термін утримання під вартою для головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. У липні Херсонський міський суд прийняв рішення продовжити арешт до 13 вересня, але апеляційна інстанція частково задовольнила клопотання захисників Вишинського і скоротила його до 8 вересня.

Про це повідомив адвокат Андрій Доманський у фейсбуці.

Нагадаємо, Вишинського затримали біля його будинку 15 травня за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу). За заявою прес-служби СБУ, у будинку Вишинського було знайдено російський паспорт і медаль "За повернення Криму".

Спецслужба повідомила, що навесні 2014 року Вишинський поїхав до Криму, де за завданням керівництва МІА "Россия сегодня" "взяв безпосередню участь у пропагандистських акціях, спрямованих на підтримку анексії і приєднання півострова до РФ", а "після повернення до Києва Вишинський залучив підлеглих журналістів до виготовлення матеріалів на користь терористичних організацій «Л/ДНР»".

6 липня Вишинському повідомили про другу підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне придбання і зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів), оскільки під час обшуків в орендованому Вишинським банківському сейфі знайшли самозарядний нарізний пістолет FN Browning M1906.

Вишинський, маючи український паспорт, отримав також російське громадянство.

Зараз він перебуває під вартою в Херсоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram