ГоловнаПолітика

Тимошенко: національна ідея сьогодні - утримати українців в Україні

Запропонувати їм гідні умови життя і праці.

Тимошенко: національна ідея сьогодні - утримати українців в Україні
Фото: Макс Требухов

Національна ідея України сьогодні полягає у створенні таких умов, за яких українцям було б добре працювати в рідній державі, жити тут, а не втікати в більш розвинені країни. Так вважає лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, про що написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що, згідно зі свіжою статистикою, українські заробітчани протягом року перерахували в країну 5 млрд євро.

«І це якраз та сила, яка і тримає національну економіку на плаву. Це - прості люди, які намагаються вижити всупереч «реформам» і реально дбають про свої сім'ї і свою країну», - написала Тимошенко. У той самий час, звертає увагу політик, долар пробив "психологічну позначку у 27 гривень".

"Наша влада може пояснити що завгодно чим завгодно. Погані дороги - особливостями ландшафту і локальними зрушеннями ґрунтів, затримки з виплатами пенсій - «розривами», корупцію - недосконалістю законодавства, інфляцію - літньою спекою або дощами... Єдине, що вона пояснити ніяк не здатна, - чому ж владі живеться все краще і краще, а людям - усе гірше і гірше. Чому по телевізору - все добре, а в холодильниках - не дуже... Чому є «144 реформи», але жодного результату", - зазначила Тимошенко.

На її думку, національна ідея має полягати в тому, щоб люди хотіли жити і працювати в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram