ГоловнаПолітика

ООН закликала Україну ретельно розслідувати напад на Гандзюк та інших активістів

31 липня у Херсоні кислотою облили співробітницю міськради.

ООН закликала Україну ретельно розслідувати напад на Гандзюк та інших активістів
Фото: 112.ua

Представництво ООН в Україні закликає уряд і правоохоронні органи провести ефективне розслідування недавніх нападів на громадських активістів.

Про це йдеться в заяві на сайті представництва.

"Організація Об'єднаних Націй в Україні засуджує жахливий напад на громадську активістку Катерину Гандзюк. 31 липня на жінку напали і облили кислотою", - йдеться в заяві.

Представництво ООН також наголосило, що уважно спостерігає за ситуацією навколо інших недавніх нападів на громадських активістів в Україні.

"Всі випадки були або будуть задокументовані та проаналізовані Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні", - наголошується в заяві.

"Ми закликаємо уряд і правоохоронні органи провести прозоре, всебічне та ефективне розслідування нападу на Катерину та інших активістів. Ми наголошуємо, що сильне громадянське суспільство, де гарантується фундаментальне право на свободу слова і безпеку, є необхідним для забезпечення прозорого управління та відповідальності влади", - наголосили у представництві ООН.

Раніше напад на радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк засудили в посольствах США і ЄС, висловивши сподівання на ретельне розслідування справи та притягнення винного до відповідальності українськими правоохоронними органами.

31 липня у Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Правоохоронці кваліфікували напад як замах на вбивство. Генпрокурор Юрій Луценко передав справу нападу на Гандзюк в СБУ, заявивши про російський слід у нападах на активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram