ГоловнаПолітика

Двох українських водіїв рейсового автобуса "Вінниця-Москва" заарештували в Росії

Українські правозахисники зараховують справу до політичних.

Двох українських водіїв рейсового автобуса "Вінниця-Москва" заарештували в Росії
Фото: chelyabinsk.ru

Українців Олега Чабана і Олександра Манчура, які працюють водіями автобуса "Вінниця-Москва", затримали під час рейсу на території Російської Федерації. Це сталося кілька місяців тому, повідомляє 24 канал.

"Тоді начебто в автобусі знайшли чотири пакети зі зброєю та вибуховими пристроями. На місце відразу ж прибула група ФСБ і заарештувала обох водіїв", - йдеться в повідомленні.

За словами адвоката 43-річного Олега Чабана, передати пакети рейсом погодився його колега Олександр Манчур. Але що всередині - він не знав. Дружина про затримання Олега Чабана дізналася в травні. Українських дипломатів росіяни повідомили не через три дні, згідно з міжнародним правом, а лише через місяць.

"На жаль, ситуація така в Росії, що не єдиний випадок, коли права наших громадян з урахуванням, напевно, і політичних міркувань порушуються і зневажаються таким нахабним чином", - зазначив адвокат Олега Чабана Юрій Білоус.

Запити МЗС з проханням дозволити консулу відвідати Чабана росіяни ігнорують. Чоловіки зараз у Брянському СІЗО. Тамтешні слідчі продовжили їм термін запобіжного заходу до вересня. Українські правозахисники зараховують цю справу до політичних.

Раніше повідомляли, що українського адвоката Ігоря Кияшка, який поїхав у Росію за ліками для дитини, затримали за звинуваченням у шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram