ГоловнаПолітика

Порошенко провів телефонну розмову зі звільненим з в'язниці в РФ Костенком

Президент назвав покарання, яке Костенко відбув у російській колонії, незаконним.

Порошенко провів телефонну розмову зі звільненим з в'язниці в РФ Костенком

Президент Петро Порошенко поспілкувався по телефону з Олександром Костенком, який відбував покарання в колонії в Кіровській області (РФ) і вийшов на волю в п'ятницю.

Про це голова української держави повідомив у соцмережі.

Президент назвав покарання, яке Костенко відбув у російській колонії, незаконним. Також зауважив, що Олександр подякував усім, хто його підтримував у роки ув'язнення.

"Він великий молодець! Незаконне ув'язнення і роки важких випробувань не похитнули його твердої проукраїнської позиції. Олександр вдячний кожному, хто боровся за нього. Чекаємо на нього на рідній землі!" - написав Петро Порошенко. Голова держави додав, що Україна продовжує боротися за звільнення з російської неволі всіх українців, ув'язнених з політичних мотивів.

Засуджений до тюремного ув'язнення Костенко відбував покарання в колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецький.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві Костенко завдав тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Костенко не визнав своєї провини. Наприкінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенка і винесла рішення - "залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворого покарання - 3 роки 6 місяців позбавлення волі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram