ГоловнаСуспільствоЖиття

Остання західна мережа готелів покинула окупований Крим, - Reuters

Готель Best Western Sevastopol стала однією з небагатьох міжнародних компаній, які залишилися в Криму після 2014 року.

Остання західна мережа готелів покинула окупований Крим, - Reuters
Фото: reuters.com

Американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів, яка перебувала в анексованому Криму, покинула територію півострова через санкції.

Про це повідомляє Reuters.

Відзначають, що готель Best Western Sevastopol став однією з небагатьох міжнародних компаній, які залишилися в Криму після 2014 року. McDonald's Corp і Radisson Hotels півострів уже покинули раніше.

За даними видання, готель все ще працює, але більше не ідентифікує себе як Best Western. Тепер він працює під назвою "Севастопольський готель і спа" (готель розташований на пристані в порту Севастополя).

Reuters зазначає, що відхід Best Western з Криму показує, що європейські та американські санкції все ще витісняють західних інвесторів з півострова.

Гендиректор Best Western Hotels & Resorts відмовився коментувати ситуацію. За його словами, компанія не управляє готелями мережі самостійно, а має франчайзингову систему, за якою власники або оператори готелів платять за використання бренду, маркетинг і службу підтримки. Оператором готелю в Севастополі є компанія Sevastopol Investment Group Ltd, зареєстрована на Сейшельських островах.

За інформацією співробітника готелю, франчайзингова угода севастопольського готелю з американською компанією закінчилася в жовтні 2017 року.

Нагадаємо, сенатори США підготували законопроект про посилення антиросійських санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram