ГоловнаСуспільствоПодії

Кримський активіст підпалив себе на знак протесту проти забудови

На місці житла кримських татар міська влада будує житловий комплекс.

Кримський активіст підпалив себе на знак протесту проти забудови
Фото: скриншот видео

У центрі Сімферополя активіст "поляни протесту" "Стрілецька" намагався вчинити акт самоспалення. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Один із кримських татар, активістів "поляни протесту", облив себе займистою рідиною і підпалив, однак присутнім вдалося оперативно загасити одяг, що загорівся.

Перед підпалом чоловік заявив, що здійснює акт самоспалення на знак протесту проти свавілля влади.

Сьогодні вдень мешканці "поляни протесту" прийшли до будівлі підконтрольної Кремлю Сімферопольської міської адміністрації і зажадали зустрічі з владою.

Напередодні російські силовики приїхали на місце будівництва комплексу "Кримська троянда", де зараз побудовані будинки кримських татар. Влада встановлює паркан, щоб спорудити на цьому місці житловий мікрорайон.

"Поляна протесту" - різновид самозахоплення землі кримськими татарами, які повернулися на півострів після депортації. З кінця 1980-х років репатріанти облаштовували подібні "галявини" і будували свої будинки. Незважаючи на те, що значну частину таких самозахоплень пізніше було легалізовано, окупаційна влада з 2015 року веде політику зачистки "полян протесту" без права на оформлення побудованих будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram