ГоловнаСуспільствоЖиття

Аналогове телемовлення залишиться на Донбасі до кінця року

Населення, особливо на окупованих територіях, не готове до переходу на приймачі цифрового сигналу.

Аналогове телемовлення залишиться на Донбасі до кінця року
Фото: twitter.com/radio24_ua

Аналогове телевізійне мовлення залишиться на Донбасі до кінця цього року. Про це заявив директор департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації Олександр Костенко, коментуючи можливе відключення аналогового телебачення в регіоні з осені цього року.

"До нас прислухалися, сьогодні прийнято рішення, що як мінімум до кінця року аналогові передавачі в Луганській і Донецькій областях не відключать", - наголосив він.

Костенко уточнив, в Луганській і Донецькій областях, де тривають бойові дії, необхідно постійно тримати зв'язок з українцями, які зараз проживають у тимчасово окупованому Донбасі. Більшість жителів територій, прилеглих до лінії розмежування, мають застарілу техніку і поки що не забезпечені засобами приймання цифрового сигналу.

Читайте: Українське телемовлення в ОРДЛО: міфи і реальність

У ОРДЛО здійснюється аналогове українське телемовлення передавачем потужністю 5 кВт.

"Департамент масових комунікацій уже підготував обґрунтування щодо того, щоб залишити аналогове мовлення в Луганській області до завершення операції об'єднаних сил", - уточнив Костенко.

Нагадаємо, в Києві аналоговий сигнал відключено з 1 серпня, по всій Україні заплановано перехід на цифрове телебачення вже з 1 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram