ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція передала в суд справу 9 членів ОЗУ, які в поліцейській формі грабували людей

Суму завданих групою збитку оцінюють на суму 11 млн гривень.

Головне слідче управління Національної поліції завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо 9 членів озброєної банди. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Підозрюваних звинувачують у розбійних нападах з використанням поліцейської форми. Зловмисники позбавляли волі потерпілих і застосовували фізичне насильство.

"Встановлено суму матеріального збитку - понад 11 мільйонів гривень. Підозрюваним загрожує кримінальна відповідальність відповідно до ст. 7 Кримінального кодексу України", - повідомляє поліція.

Фото: npu.gov.ua

Учасники банди вчиняли розбійні напади на підприємства і людей упродовж 2015-2017 років. Діяли на території Миколаївської, Запорізької та Житомирської областей. Поліцейські встановили причетність учасників банди до шести таких епізодів, зокрема, до нападу на ювелірного підприємця.

Після затримання дев'ятьох учасників озброєної банди було виявлено та вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси. Зараз ще один, десятий встановлений учасник банди перебуває в розшуку.

Підозрюваним загрожує кримінальна відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відповідно до ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Головне слідче управління Національної поліції України завершило досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Нагадаємо, вчора поліція направила в суд обвинувальний акт щодо членів організованого злочинного угруповання, підозрюваних у вчиненні шести терактів, у тому числі вибуху на вул. Грушевського в Києві минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram