ГоловнаПолітика

Суд заарештував одного з фігурантів справи начальника вінницької податкової

Він може вийти на свободу під заставу 50 млн гривень.

Суд заарештував одного з фігурантів справи начальника вінницької податкової
Фото: СС0 Public Domain

Печерський районний суд Києва 2 серпня обрав запобіжний захід бізнесменові, який проходить підозрюваним у кримінальній справі начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслана Осмоловського.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Осмоловського підозрюють за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (організація ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України.

Його ймовірному спільникові закидають ухилення від сплати податків (ст. 212) та участь у злочинній організації (ст. 255). Суд вважає це достатньою підставою для арешту підозрюваного з можливістю вийти під заставу в розмірі 50 млн гривень.

За версією слідства, Осмоловський і другий підозрюваний входять до складу злочинної організації, створеної в 2014 році для особистого збагачення. Злочинна схема передбачала закупівлю товарів на території України без відображення операцій у бухгалтерському та податковому обліку і подальший експорт за заниженою вартістю і без повернення валютної виручки.

Нагадаємо, Осмоловському повідомили про підозру 16 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram