ГоловнаПолітика

Начальнику ДФС у Вінницькій області оголошено про підозру

Раніше Осмоловський був першим заступником у нинішнього в.о. голови ДФС Продана.

Начальнику ДФС у Вінницькій області оголошено про підозру
Руслан Осмоловский
Фото: Real-vin.com

Начальнику Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслану Осмоловському повідомлено про підозру у створенні злочинної організації, ухиленні від сплати податків і зловживанні владою.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, інформує прес-служба Генпрокуратури.

"16 липня 2018 року начальнику Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення згідно з ч.1 ст.255 створення злочинної організації), ч.3 ст.27, ч.3 ст.212 (організація ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), ч.2 ст.364 (зловживання владою) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За словами генпрокурора, у 2014 році на території м Вінниця створено стале ієрархічне об'єднання - злочинну організацію, до складу якої, за інформацією слідства, увійшли посадові особи органів ДФС.

Зокрема, в 2015-2016 роках члени цієї злочинної організації забезпечили призначення на найбільш важливі посади в органах ДФС України своїх представників, організувавши таким чином систему управління, в якій учасники злочинної організації мали вплив на прийняття всіх важливих рішень, що стосуються діяльності зазначених органів.

Слідство у цьому кримінальному провадженні триває.

Як повідомлялося, 9 липня СБУ проводила обшуки у Вінниці. При цьому інформацію про затримання начальника керівника Державної фіскальної служби у Вінницькій області Руслана Осмоловського прес-секретар ДФС Наталія Непряхіна спростувала. У той же час проведення обшуків у Осмоловського не спростовується.

За даними видання INSIDER, причиною обшуків у Осмоловського може бути справа, пов'язана з вимогою хабарів від підприємців, що займаються горіховим бізнесом.

За даними LB.ua, мова не про горіхи, а про морожену рибу в Одеському порту.

Раніше Осмоловський був першим заступником у нинішнього в.о. голови ДФС Мирослава Продана, коли той керував фіскальним відомством у Вінницькій області.

Як повідомлялося, СБУ затримала підозрюваного у хабарництві керівника одного з підрозділів ДФС у Вінницькій області. За даними вінницького видання 20 хвилин, мова йде про Вадима Мазуркевича. Він заарештований із заставою 254 тис. гривень.

Раніше сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про достатню доказову базу правопорушень Мирослава Продана на посаді в.о. голови Державної фіскальної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram