ГоловнаПолітика

ДБР не завершуватиме розслідування справ, що їх розпочала Генпрокуратура

Слідчі будуть займатися тільки тими справами, які порушать самі.

ДБР не завершуватиме розслідування справ, що їх розпочала Генпрокуратура
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань не буде завершувати розслідування справ, які розпочала Генеральна прокуратура, кримінальні провадження в Бюро будуть розпочаті з "чистого аркуша". Про це заявив директор ДБР Роман Труба в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Законодавець виділив час, упродовж якого у слідчих прокуратури є можливість завершити досудове розслідування - це два роки. Насправді за цей період можна завершити розслідування будь-якої за складністю, багатоепізодної кримінальної справи", - зауважив директор Бюро.

На думку Труби, завершувати справи інших слідчих було б неправильним, тому що основна категорія справ у Генпрокуратурі так чи інакше має стосунок до подій на Майдані в 2014 році. "Передати їх новим слідчим ДБР означало б поставити їх на тривалу паузу, адже новим слідчим знадобиться багато часу для вивчення томів матеріалів", - пояснив він.

Читайте: Переможці конкурсу в ДБР: хто вони і чому це важливо

Відповідаючи на запитання про те, чи означає це, що ДБР буде розслідувати тільки справи, які саме порушуватиме, директор Бюро сказав: "Так, і вважаю, що це правильно".

"Ми не зможемо почати роботу, якщо нас завалять такою кількістю справ. Кожен слідчий, який починав провадження, проводив слідство, повинен відповідати за якість і результат розслідування", - пояснив Труба.

Нагадаємо, внутрішня конкурсна комісія Державного бюро розслідувань визначила 75 переможців на посади слідчих, їх буде призначено після проходження перевірок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram