ГоловнаПолітика

Засуджений бойовик Седіков просить повернути його в Росію

Росіянин передав лист на ім'я Путіна і Москалькової в офіс українського омбудсмена.

Засуджений бойовик Седіков просить повернути його в Росію
Фото: http://sockraina.com/

Засуджений в Україні громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання в Бучанській виправній колонії, просить повернути його в Росію. Про це сьогодні повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Український омбудсмен пропонує розглянути можливість обміну Седікова на одного з громадян України, які перебувають у російських в'язницях і потребують медичної допомоги.

"2 серпня мені надійшов лист від ... Седікова О.С., адресований президентові Російської Федерації Путіну В.В., в якому він просить перевести його в Російську Федерацію ... Прошу розглянути можливість обміну громадянина Російської Федерації Седікова О.С. на одного з громадян України, який перебуває в пенітенціарній установі Російської Федерації і потребує надання кваліфікованої медичної допомоги із залученням фахівців", - ідеться в листах Денісової на ім'я російського омбудсмена Тетяни Москалькової і радника президента РФ, голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

Нагадаємо, Седіков потрапив в український полон у 2016 році як учасник незаконного збройного формування на Донбасі. У 2017 році його визнали винним у терористичній діяльності і засудили до 11 років позбавлення волі.

Седіков є в списку на відвідування російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Україна готова передати Росії 36 засуджених за тероризм і шпіонаж в обмін на звільнення українських політв'язнів, яких утримують у російських колоніях і Криму. Росія на цей обмін не погоджується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram