ГоловнаПолітика

Тимошенко зажадала від силовиків вжити заходів для боротьби з політичним тероризмом

"Ідеться про пряму загрозу національній безпеці".

Тимошенко зажадала від силовиків вжити заходів для боротьби з політичним тероризмом
Фото: ba.org.ua

Народний депутат, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко звернулася до Президента, силових структур і РНБО з вимогою "негайно відреагувати і вжити заходів для боротьби з політичним тероризмом, який відбувається в Україні". Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, "жертвою політичного тероризму" став громадський активіст, волонтер, голова фракції "Батьківщина" в Кам'янській міськраді на Дніпропетровщині Віталій Чернявський.

"Його автомобіль підірвали. Зараз наш товариш і колега перебуває в лікарні у важкому стані", - повідомила політик.

Крім того, зазначила Тимошенко, в Одеській області вантажівка цілеспрямовано протаранила авто лідера місцевого Руху Михайла Кузаконя. Він і журналіст Григорій Козьма дивом залишилися живі, додала вона.

"І в цей же день прокуратура заявила, що не знайшла ознак теракту в убивстві журналіста Павла Шеремета ... Просто немає слів. А що ж це було? Розваги? Замість того, щоб розслідувати злочини проти своїх громадян і забезпечувати безпеку в країні, влада і правоохоронні структури докладно коментують, кому це могло бути вигідно і хто їх хоче таким чином дискредитувати. Тут страждають і гинуть невинні люди, а вони про власну репутацію", - обурилася керівник фракції.

За словами Тимошенко, "президент остаточно відмовився від критеріїв професіоналізму в силовій кадровій політиці і перейшов на критерії особистої відданості".

"Принаймні про це свідчать останні кадрові призначення", - сказала Тимошенко.

Наслідком такої кадрової політики є те, що країна стає некерованою, відзначила лідер партії.

"Мова вже не про окремі «інциденти», а про пряму загрозу національній безпеці. Я вимагаю негайної реакції президента, силових структур і РНБО щодо останніх подій. Досить захищати власні посади! Захищайте людей і країну", - закликала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram