ГоловнаСуспільствоЖиття

Спілка журналістів вимагає публічного звіту про розслідування вбивства Шеремета

НСЖУ пропонує провести восени парламентські слухання.

Спілка журналістів вимагає публічного звіту про розслідування вбивства Шеремета
Фото: Сергей Нужненко

Національна спілка журналістів України вимагає публічного звіту про результати розслідування убивства журналіста Павла Шеремета. Відповідну заяву опубліковано на сайті організації.

Спілка пропонує провести парламентські слухання для публічного звіту влади і силовиків про результати розслідування вбивства Павла Шеремета та інших злочинів, скоєних проти журналістів. Такий звіт "сприятиме зростанню свободи слова в країні та прозорості влади", вважають у спілці.

НСЖУ згадує про вбивство Георгія Ґонґадзе, Ігоря Александрова, В'ячеслава Веремія і наголошує на необхідності розслідування вбивств журналістів.

"Ми впевнені, що розслідування скоєних і запобігання новим злочинам проти журналістів буде ефективним, якщо безкарності і замовчуванням протиставити максимальну публічність і прозорість. Ми впевнені: якщо журналісти в Україні почуватимуться більш захищеними, а нападники на них відчуватимуть невідворотність покарання, рівень свободи слова зростатиме, а вільний обмін думками та ідеями збільшуватиме прозорість дій влади і підзвітність політиків виборцям", - сказано в заяві.

Нагадаємо, журналіст інтернет-видання "Українська правда" Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. За даними МВС, спрацював дистанційно керований вибуховий пристрій потужністю до 600 г у тротиловому еквіваленті.

На підсумковій прес-конференції 2017 року голова Національної поліції Сергій Князєв визнав, що в розслідуванні цього вбивства немає ніякого прогресу.

Рік тому з вимогою публічного звіту про розслідування виступив Президент Петро Порошенко, а також представники медійних і правозахисних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram